De afgelopen maanden ben ik enorm overrompeld door de vele reacties die mijn eerste animatie los heeft gemaakt. Het begon als een mini droom. Wat als ik de resultaten van mijn onderzoek (dat ging over de sociale en emotionele ontwikkeling bij hoogbegaafde kinderen) kan vertalen in een animatie?

animatie_braincookies_hoogbegaafden_aanpassen
Door deze kennis en resultaten te verbeelden wordt het onderwerp hoogbegaafdheid misschien toegankelijker, wordt het taboe minder en de kennis groter. Zodat het stereotype beeld van hoogbegaafden veranderd. Met als voornaamste doel;  bewustwording creëren rondom de vaak nog onbekende kenmerken van hoogbegaafden. 
Bewustwording op diverse vlakken;
Wat weet je van hoogbegaafdheid?
Wat weet je van sociale ontwikkeling? En emotionele ontwikkeling?
Welk gedrag zou je kunnen (h)erkennen?
Herken je situaties?
Hoe kijk jij naar gedrag?
Is jouw conclusie altijd de juiste conclusie?
Waar zitten jouw persoonlijke triggers bij het zien van Flow haar gedrag?
Sla jij je handen ineen met de ouder? Of met de leerkracht? Of met de pedagogische medewerker?
Hoe goed luister jij naar wat een kind verteld?
Zo stonden er nog een paar vragen op mijn lijst die ik wilde verwerken in mijn script. Bewustwording was doel 1. Daarnaast hoopte ik dat de spiegelneuronen aan het werk gezet zouden worden om bepaalde situaties te herkennen tijdens het kijken, maar vooral ook ná het kijken. Heb je de animatie nog niet gezien of kun je er geen genoeg van krijgen? Dan kun je hem hier alsnog bekijken.
Vooral ouders herkenden veel momenten uit hun dagelijkse leven tijdens het kijken.
Dit bleek uit meer dan honderd reacties met het woord ’herkenning’ erin. Naast ouders reageerden ook professionals die schreven:”Er gaat een wereld voor mij open”. 
Dank je wel allemaal voor jullie reacties en persoonlijke verhalen vol intensiteit en strubbelingen. Dat is de reden waarom ik de animatie gemaakt heb. In de hoop dat het een verbinding wordt tussen kinderen, ouders en professionals om het taboe ‘je bent hoogbegaafd dus kom je goed terecht, je bent succesvol en hebt geen begeleiding nodig’ te doorbreken. Hoogbegaafdheid bestaat uit veel meer dan alleen een hoog IQ. 
Naar aanleiding van de vele reacties en de terugkerende vraag of ik nog meer animaties ga maken, heb ik besloten om de uitdaging aan te gaan! De volgende versie wordt in een iets ander jasje gestoken, zodat de focus ligt op één onderwerp. 
De nieuwe animatie sluit aan bij het thema aanpassen van de komende 2 maanden. Het script is al klaar en ligt op dit moment bij de voice-over. Dus nog even geduld...
Kun je niet wachten? Via Facebook en instagram kun je Braincookies volgen