Hoe kijk jij tegen jouw eigen capaciteiten aan? Sluipen meteen de negatieve gedachten jouw brein binnen? Of positieve? Dan is dit misschien een leuk weetje. Want wist je dat tachtig procent van je succes bepaald wordt door je mentale staat oftewel je mindset?! En de overige 20% uit strategie. Dat betekent dus dat je succes voor grotendeels bepaalt wordt door de manier waarop jij denkt. 

positieve_braincookies_hoogbegaafd_positieve
Ben je overtuigd dat je die droomopdracht nooit gaat binnenslepen, omdat je vindt dat je niet goed genoeg bent, dan gaat het je waarschijnlijk ook niet lukken. Dit geldt ook voor de manier waarop jij denkt over jouw emoties. Mogen ze er zijn of niet. Ben je opgegroeid met uitspraken als; huilen is voor baby’s, stop je tranen maar weg, er is geen reden om boos te zijn, dan is de kans groot dat jij jouw emoties zoveel mogelijk binnenhoudt. 
Het is ons vaak afgeleerd om sterke en moeilijke emoties te ervaren. Zeker naar de buitenwereld toe. Emoties hebben een functie; ze waarschuwen voor gevaar. Als ons geleerd wordt dat verdriet, angst en boosheid ‘verkeerd’ is, dan leren we onze eigen behoeften niet kennen, waardoor we onze krachten uit het oog verliezen. Dit wordt vaak onbewust van ouder op kind doorgegeven.
Baas over jouw eigen gedachten
Als jij overtuigd bent dat die gave opdracht nooit op jouw bordje komt te liggen, omdat je vindt dat je niet goed genoeg bent? Dan is de kans groot dat dit ook niet gaat gebeuren. Dit zijn geen positieve en helpende gedachten en de onzekerheid slaat misschien zelfs toe. De twijfel over jezelf wordt groter en groter en de negatieve stemmetjes in jouw hoofd nemen de overhand. Het erge van alles… je gelooft deze stemmen ook nog!

STOP! Deze stemmen creëer jij zelf. Hersenen maken namelijk geen onderscheid tussen realiteit en levendige verbeelding. Jouw gedachten bepalen dus jouw gedrag die ontstaat na de emoties. Herken je de momenten dat je ergens heel bang voor was, waarvan je achteraf dacht: dat viel eigenlijk 100% mee. Waar maakte ik me eigenlijk druk om?
STOP ook met het bekritiseren en oordelen over jezelf. Wijs de gedachten ‘ik kan het niet, iedereen is beter dan ik en ik mag geen fouten maken’, zo snel mogelijk de deur. Moedig jezelf aan en doe het wel! Zie het positieve.
Prachtige vaardigheden en prachtig voorbeeld voor jouw kind!
Ook leuk;
Emotionele hyperprikkelbaarheid bij hoogbegaafden
Signalen die duiden op emotionele begaafdheid

This is some custom text